PDFДрук

Навчальна практика як основа підготовки майбутніх землевпорядників

Здобувачі освіти Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальності 193 Геодезія та землеустрій (освітньо-професійної програми «Землевпорядкування») 831, 833 груп уже протягом трьох тижнів проходять навчальну практику, яка включає в себе мензульну й тахеометричну зйомки, землевпорядне проєктування та електронну тахеометрію.

Майбутні землевпорядники під керівництвом викладачів Тамари ЗАБОЛОТНЬОЇ та Руслани КУЗЬКО опановують роботу із сучасними геодезичними приладами, навчаються виконувати зйомки місцевості, проводити обробку даних вимірювань, складати плани місцевості, переносити землевпорядні проєкти в натуру та відновлювати межі землекористувань на місцевості. Усі ці корисні знання, вміння та навички є невід’ємною складовою професійної діяльності фахівця з геодезії та землеустрою.

Необхідно наголосити, що майбутні землевпорядники є ініціативними під час практики та виявляють старанність, уважність, допитливість і зацікавленість, чітко ведуть відповідну звітну документацію, що дасть їм змогу якісно проаналізувати результати своєї роботи та підготуватися до успішного захисту.

Отже, навчальна практика – важлива складова освітнього процесу, адже під час її проходження здобувачі коледжу стають більш самостійними та відповідальними у прийнятті відповідних рішень, пізнають глибше всі особливості майбутньої професії, що в подальшому допоможе їм реалізувати себе на сучасному ринку праці та бути конкурентоспроможними.