PDFДрук

Історія – завжди на часі: успіхи здобувачів коледжу в інтернет-олімпіаді з історії

Уже давно відомо, що той, хто не знає історії, немає майбутнього. Що краще і чіткіше ми знатимемо наше минуле, то менше помилок робитимемо сьогодні. Без розуміння історичної канви неможливо усвідомити, чому відбувається певний суспільний рух у сучасності, що певні зміни можливі та необхідні, бо закономірні. Тому ця навчальна дисципліна є надважливою. Поглиблене вивчення історії України є невід’ємною складовою сьогодення, а новітні формати та методики допомагають зацікавити нею молодь.

Цієї весни здобувачі Класичного фахового коледжу долучилися до участі вже в XVII Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок» з історії. Серед багатьох студентів коледжу, хто брав участь, – шість переможців, зокрема:

ДЕМЕНТЬЄВ Максим (3 гр.)диплом І ступеня.

ГАГЕНКО Павло (5 гр.), ПАНЧЕНКО Артем (721 гр.) диплом ІІ ступеня.

КУЛИК Тетяна (5 гр.), ПАВЛЕНКО Анна (3 гр.), САЛІЙ Гліб (5 гр.)диплом ІІІ ступеня.

Тетяна ВОДОТИКА, наукова співробітниця Інституту історії України НАН України, кандидат історичних наук говорить про важливість історії як такої: «Історія потрібна, щоб знати, навіщо воювати, страждати, радіти та взагалі бути. Жити не заради героїв минулого, але спиратися на їхні плечі. Жити не в музеях запилюжених звитяг та речей, а надихатися ними. … Не мати історію за нудний та беззмістовний перелік дат, місць і облич, а черпати натхнення з історій успіху, рішень, емоцій, перемог, виживання».

Тож вітаємо наших знавців історії. Пам҆ятайте, що історія світу, історія нескореної, вільної України триває, а творити її саме вам!