PDFДрук

У коледжі провели тренінг для жінок та інформаційний захід для молоді

9 червня на базі Класичного фахового коледжу СумДУ відбулись інформаційна сесія для студентської молоді з питань збереження репродуктивного здоров'я та тренінги для жінок. У заходах взяли участь представники закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти міста, представники Попівської, Дубов'язівської громад, Благодіійного фонду "Відень", мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Інформаційна кампанія приурочена до відкриття в м. Конотоп гінекологічного кабінету з безбар’єрним доступом для жінок, які постраждали від гендерно обумовленого насильства.

Проєкт реалізується у шести областях України на базі прийомних та гінекологічних відділень, жіночих консультацій обласних, районних або місцевих лікарень, міських перинатальних центрів, де відкриті кабінети облаштовані сучасним медичним обладнанням з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

В них за потреби можна цілодобово отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно.

Проєкт у Сумській області впроваджує ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини», регіональний партнер Українського жіночого фонду, для того, аби якомога більше мешканок/ців області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються.

Кабінет обладнаний Міжнародним Благодійним Фондом «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.