PDFДрук

Завершилася навчальна практика майбутніх будівельників

Протягом шести тижнів здобувачі освіти 231, 232 та 233 груп Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійної програми «Будівництво та експлуатація будівель і споруд») проходили практику навчальну (геодезична практика, розбивочні роботи), що є підсумковим етапом у вивченні геодезії. Її завдання – закріплення теоретичних знань та практичне засвоєння методів геодезичних робіт.

Під час практичних занять здобувачі освіти під керівництвом викладачів Наталії ГУЦ, Світлани РУДИЦІ та Анатолія РЯБИКА навчалися працювати із сучасними геодезичними приладами, виконувати зйомки місцевості на етапі польових робіт, проводити обробку даних вимірювань та складати плани місцевості під майбутню забудову під час камеральних робіт, а також знайомилися з особливостями роботи в польових умовах.

Майбутні будівельники працювали в групах по 5-6 осіб, що сприяло формуванню в них професійних компетентностей щодо вміння працювати в команді та виконувати різні види робіт – як під час польової, так і під час камеральної частин практики. Разом із тим, кожен студент отримав індивідуальні навички роботи з приладами та з опрацювання отриманих результатів.

Під час проведення геодезичних та розбивочних робіт здобувачі коледжу пройшли інструктаж з техніки безпеки.

Результатом зазначеного виду практики став успішний захист здобувачами ІІІ курсу відповідних звітів за отриманими матеріалами, а також закріплення навичок роботи з приладами та вмінь опрацьовувати й узагальнювати дані.

Саме практична складова освітнього процесу є важливим і необхідним етапом навчання майбутніх фахівців будівельної галузі.