PDFДрук

Якою має бути освіта під час війни і як мотивувати дітей до вивчення математики і фізики, астрономії, інших природничих наук

Викладачі коледжу взяли участь у [не]Форумі «Фізика і математика в школі: як здобути фундаментальні знання і мотивувати дітей під час війни», що відбувся 24-25 червня 2023 р. за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України.

Мета заходу – розробити адаптивні сценарії доступу до фізико-математичної освіти для українських дітей під час війни, а також сформувати нові експериментальні навчальні програми за державним стандартом спеціалізованої фізико-математичної освіти наукового спрямування.

Протягом онлайн-зустрічі викладачі математики ВАСИЛЬЧЕНКО Наталія, РЯЗАНЦЕВА Оксана, фізики МИРУК Юлія та заступник директора з НМР ГАЦЕНКО Людмила взяли участь у таких панельних дискусіях:

– Навчальні програми майбутнього. Коли діти буду вивчати в школах дронознавство та ракетобудування.

– Доповідь психолога «Як мотивувати дітей до навчання в умовах війни?»

– «Які знання будуть необхідні IT-сектору, що вивчати дітям прямо зараз» (думка IT-експертів).

– Панельна дискусія з метою розв’язання проблеми мотивації.

– Панельна дискусія з трьох напрямків: математика, фізика, інформатика з метою обговорення нововведень у навчальні програми.

Учасники [не]Форуму мали нагоду обговорити ідеї про те, як долати прогалини в знаннях здобувачів освіти та як мотивувати батьків та дітей до навчання під час війни.