PDFДрук

Продовжуємо наукову традицію коледжу: вийшов збірник тез ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих учених, аспірантів, студентів, учнів

Сьогодні ми всі є свідками, як ворог свідомо намагається знищити не лише інфраструктуру, військові об’єкти України, а й нашу історичну спадщину, культурні надбання, наукові та освітні установи, прагне позбавити нас права на нашу історію, культуру, відповідно, на нашу духовність і самовизначення. У зв’язку з цим роль молодих учених, перед якими постає важливе завдання подальшої розбудови нашої країни, особливо зростає.

Одним із пріоритетних завдань Класичного фахового коледжу СумДУ та компонентів професійної підготовки майбутніх фахівців є залучення здобувачів освіти до науково-дослідницької роботи, розв’язання фундаментальних та прикладних проблем сучасної науки і техніки.

Уже вдруге з ініціативи циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін та професійної освіти в межах співпраці з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», із закладом позашкільної освіти «Конотопська міська мала академія наук учнівської молоді Конотопської міської ради Сумської області» та Школою молодого науковця коледжу відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих учених, аспірантів, студентів, учнів із назвою «Перший крок у науку: Конотопські наукові студії», за результатами якої видано серійний збірник тез.

Відповідно, збірник матеріалів конференції структурований за кількома проблемно-тематичними блоками (напрямами), що дає можливість концентровано репрезентувати широкий спектр обраних дослідниками тем.

У виданні представлений досить широкий склад авторів як в інституційному, дисциплінарному, так і в географічному вимірах. Зокрема, крім Конотопа та району, були представлені такі міста, як Київ, Харків, Одеса, Запоріжжя, Суми, Глухів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк, Мелітополь, Миколаїв, Полтава, Ромни, Житомир, Хмельницький, Кролевець, а також Волинська область.

Сподіваємося, що матеріали цього видання стануть у пригоді не лише тим, хто бере участь у нашій конференції, робить перші кроки в науку, а й фахівцям відповідного профілю, а також усім, хто цікавиться актуальними проблемами сучасної науки.

Попри всі труднощі та виклики сьогодення, у яких ми живемо, наука в нашій державі продовжує розвиватися, адже молодь у науці є важливою складовою нашого майбутнього.

Оргкомітет ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих учених, аспірантів, студентів, учнів «Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2023» дякує за участь у заході.

Збірник тез конференції та сертифікати учасників – за посиланням нижче: https://drive.google.com/drive/folders/1HMkjG6VjbiYMZKIlmJ614KBz7WXMmX3B?usp=drive_link

До зустрічі наступного року!