PDFДрук

У Конотопській громаді триває проєкт «Людський вимір»: коледжани взяли участь у першій діалоговій сесії в межах цієї ініціативи

18 липня 2023 р. викладачі Класичного фахового коледжу БІБІК Юлія та ТРИНИТКО Наталія, а також майстер виробничого навчання НАУМОВ Денис долучилися до участі в першій із трьох діалогових сесій у межах другого етапу проєкту «Людський вимір», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (далі – МОМ) за фінансування Уряду Канади.

Головною метою цієї важливої зустрічі стало визначення пріоритетного напрямку для написання проєкту, який Конотопська громада презентує на розгляд міжнародної організації для подальшого фінансування.

У ході обговорення учасники заходу дійшли висновку, що наше місто потребує громадського молодіжного простору. І саме участь у конкурсі мінігрантів від МОМ дасть можливість претендувати на придбання обладнання для молодіжного центру на суму 260 000 грн.

Варто наголосити, що в умовах війни питання створення та облаштування молодіжного центру стає особливо актуальним. Молодь має гуртуватися, єднатися та, зокрема, інтегрувати у свою спільноту представників молоді з числа ВПО, аби вони відчували себе комфортно та гармонійно в місті, в яке їм довелося переїхати.

Попереду – цікавий етап вивчення поглядів представників громади, проведення якісного дослідження через інтерв’ювання молоді міста та молодіжних працівників, які безпосередньо працюють з молоддю. Сподіваємося, у Конотопській громаді він пройде вдало й успішно, а результати дослідження та якісна грантова заявка стануть запорукою для отримання необхідного обладнання для молодіжного центру.

Дякуємо коледжанам за згуртованість, активність та ініціативність. З нетерпінням чекаємо наступної діалогової сесії.