PDFДрук

Молоді та небайдужі: здобувачка Класичного фахового коледжу долучилася до першого засідання молодіжної ради при Сумській ОДА

Молодь становить чималий відсоток населення в будь-якій країні, тому заохочення її до суспільних процесів є актуальним завданням. Молодіжні ради – це активні інститути громадянського суспільства, які варто розвивати та підтримувати в українських громадах, адже вони дозволяють молоді впливати на розв’язання місцевих проблем та не залишатись осторонь, коли хтось потребує допомоги.

22 липня 2023 р. відбулося перше офіційне засідання молодіжної ради при Сумській обласній державній адміністрації. У цьому важливому заході взяла участь і здобувачка IV курсу Класичного фахового коледжу СумДУ відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування» Вероніка БОЖОК.

Зустріч модерували голова засідання – Максим БОНДАРЕНКО та секретар – Марія СОЛОДУХА, які були обрані відкритим голосуванням. Із вступним словом до молоді звернувся Володимир СОНЬКО – голова Української асоціації молодіжних рад.

На порядку денному були розглянуті такі питання:

1. Визначення керівного складу молодіжної ради: головою обрали БОНДАРЕНКА Максима, його заступником – ЛОГВИНЕНКА Дениса, а секретарем – СОЛОДУХУ Марію.

2. Затвердження переліку постійних робочих органів та їх особовий склад.

3. Голосування щодо внесення змін до Положення про молодіжну раду при Сумській обласній державній адміністрації.

4. Обговорення пропозицій для Обласного форуму молоді, що відбудеться вже 09 серпня 2023 р. за ініціативи Управління молоді та спорту.

Завершальне слово мав начальник Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації Євгеній ПОХОДНЯ, який запевнив у підтримці діяльності молодіжної ради з боку Управління та готовності чути думку цієї спільноти.

Як зазначила Вероніка БОЖОК, «це була зустріч у теплій, дружній атмосфері. Нарешті ми побачили один одного не через екран, а віч-на-віч. Ми не лише обговорювали актуальні питання, а й знайомилися одне з одним, спілкувалися, грали в настільні ігри. Головне – початок покладено. Безумовно, на нашу активну команду чекає багато роботи, але переконані, що ініціативність, креативність, згуртованість і небайдужість допоможуть нам працювати якісно, результативно, швидко та дружньо».

Тож ще раз хочемо наголосити, що створення та функціонування молодіжної ради – надзвичайно важливий і відповідальний крок у формуванні молодіжної політики, адже процес активної молодіжної участі – це вкрай необхідний і корисний механізм позитивного впливу молоді на розвиток громади.

Бажаємо продуктивної роботи новому складу молодіжної ради, натхненних ідей та приголомшливих результатів у процесі розвитку молодіжної політики регіону.