PDFДрук

Те, що рятує життя: майстер-клас з надання першої домедичної допомоги

Перша медична допомога – це дії, спрямовані на порятунок людини, життя якої в момент критичної ситуації залежить тільки від кожного з нас, тому надзвичайно важливо знати базові навички надання першої допомоги.

07 серпня 2023 р., напередодні Міжнародного дня молоді, сертифікований тренер з надання першої домедичної допомоги місцевого Товариства Червоного Хреста, інженер з охорони праці та викладач Класичного фахового коледжу СумДУ Євген ТОЛОК провів майстер-клас з теми «Відновне положення та серцево-легенева реанімація» для молоді освітніх закладів міста. У цьому практичному навчанні взяли участь і коледжани – викладачка Тетяна СИКАЛ та здобувачі освіти, зокрема Євгенія КОВШИК та Єгор МАСЛАК.

Важливо, що присутні в різних змодельованих ситуаціях мали змогу закріпити вивчену послідовність дій на практиці.

Учасники майстер-класу зазначили, що подібні заняття необхідні сьогодні, в умовах війни, а основи першої медичної допомоги варто знати кожному, адже саме до приїзду кваліфікованих спеціалістів часто спливає дорогоцінний час, коли можна врятувати життя людини. Отже, основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

Дякуємо організатором заходу та чекаємо на подальші практичні навчання, адже домедичній допомозі потрібно навчатися постійно.