PDFДрук

Взаємодія заради майбутнього

На базі Класичного коледжу СумДУ відбулася важлива подія – відкриття безпечного молодіжного простору «Коло друзів». Втілити цю ідею в реальність, попри всі виклики сьогодення, вдалося завдяки БФ «Відень» в особі керівника Світлани ШУТ і міжнародним донорам – Welthaus Diözese Graz-Seckau та Grazer Wechselseitige Versicherung AG (до речі, в коледжі в межах проєкту «Коло друзів» уже не один рік поспіль функціонують 10 молодіжних клубів креативного, інтелектуального, професійного та волонтерського напрямків).

На цьому заході були присутні співробітники та здобувачі коледжу й інших освітніх закладів, представники місцевої влади, управління освіти, Державної служби надзвичайних ситуацій, а також небайдужі жителі Конотопа.

Приміщення надсучасного простору, загальна площа якого – 180 м2, було повністю відремонтовано та облаштовано зручними меблями, зокрема диванами в яскравих кольорах. Є індивідуальні робочі місця, комфортні зони для спілкування; кухня з холодильником, мікрохвильовкою, мультиваркою, чайниками та кулером з питною водою (холодною і гарячою). Безпечний простір оснащений автономним освітленням, вентиляційною системою, містить відремонтований санвузол та душову кімнату.

Надзвичайно приємно, що була передбачена й дитяча зона з дитячими меблями – безпечне освітнє середовище для розвитку та виховання малечі.

Тетяна ГРЕБЕНИК, директор коледжу, наголосила, що «надзвичайно важливо забезпечити комфортні умови освітнього процесу, так як освіта – це фундамент ефективних змін в Україні».

Уся коледжанська родина щиро дякує Світлані ШУТ та партнерам за вагомий внесок в облаштування безпечного молодіжного простору на базі коледжу, за взаєморозуміння та багаторічну всебічну підтримку, роки плідної співпраці, співреалізацію важливих ініціатив і проєктів, за фінансування, можливість впливати на зміни в громаді, командну роботу, взаємно комфортне партнерське спілкування, небайдужість, а головне – за сприяння всебічному розвитку мислячої, інтелектуально розвиненої та талановитої генерації української молоді, її творчого потенціалу та високу довіру до коледжу.