PDFДрук

Новий освітній старт: у Класичному коледжі провели педагогічну раду

Вона відбулась 30 серпня. Традиційно на початку нового року профспілковий комітет закладу привітав освітян-ювілярів та подякував за багаторічну працю на освітянській ниві викладачам, які в 2023 році пішли на заслужений відпочинок: Тютріну Сергію Михайловичу, Словенку Володимиру Миколайовичу, Мельниченко Ірині Василівні, Шолопутову Віктору Дмитровичу та Коропець Людмилі Володимирівні.

З вітальним словом до колег звернулася директорка освітнього закладу Тетяна Гребеник, розповіла про основні освітні завдання на поточний навчальний рік, окреслила можливості та перспективи педпрацівників, а також зупинилася на викликах сьогодення та окреслила можливі шляхи їх подолання.

Наближається до свого завершення вступна кампанія. Приймальна комісія ще працює, набір триває, але вже маємо бачення того, що цьогорічний набір є успішним. Наразі за результатами вступної кампанії до числа студентів коледжу зараховано 450 осіб. Прогнозується, що у вересні ця цифра збільшиться. Про стан формування контингенту за результатами прийому у 2023 році доповіла секретарка приймальної комісії Юлія Туманова.

Основними завданнями організації навчального процесу є створення та дотримання графіку навчального процесу в умовах воєнного стану та організація безпосередньо самого навчання – про це поінформував заступник директора з навчальної роботи В’ячеслав Рязанцев.

Інженер з охорони праці Євген Толок зупинився на питаннях безпеки організації освітнього процесу, а методистка коледжу Тетяна Тарасенко та директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Іващенко розповіли про методичне забезпечення освітніх програм та акредитацію освітніх програм у новому навчальному році.

Говорили також про онлайн-забезпечення навчального процесу – доповів помічник директора Віталій Бібик, та основні завдання виховного процесу, зокрема адаптацію до навчання студентів нового набору, роботу класних керівників з дітьми пільгових категорій, безпечні умови проживання і навчання студентів тощо – про це поінформувала заступниця директора з виховної роботи Юлія Бібік.

Другий рік поспіль освітяни розпочинають свою роботу в умовах повномасштабної війни, під звуки сирен, але з надією на те, що кожен новий старт буде успішним. Тож нехай цей рік не приносить нових труднощів, а ті, з якими ми всі уже стикнулися, будуть успішно і безповоротно подолані. Мудрості та витримки, добра та якнайшвидшої Перемоги! Рушаймо!