PDFДрук

Протидіємо разом кремлівській пропаганді та проросійським інтернет-фейкам з допомогою платформи «Мрія»

Електронна платформа «Мрія» розроблена Департаментом кіберполіції України спільно з партнерами з метою об’єднання проєктів, що реалізуються в синергії Кіберполіції та волонтерів. Основна мета проєкту – протидія кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам в Інтернеті.


Основні ресурси проєкту «Мрія», якими можуть скористатися учасники освітнього процесу:

https://mriya.social (офіційний сайт проєкту);

https://t.me/stoprussiashannel (основний телеграм-канал, де здійснюється комунікація з підписниками, а також надаються інструкції для блокування);

@stopdrugsbot (телеграм-бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);

https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).

Найбільша сила у протидії ворожій пропаганді — це небайдужі люди, які вчасно повідомляють про небезпечний контент у медіа-просторі. Кіберполіція рекомендує долучатися до числа підписників вищеперерахованих інтернет-ресурсів проєкту «Мрія», аби спільними зусиллями протидіяти російській агресії в Інтернеті.