PDFДрук

Стартував проєкт «ЦВІТ УКРАЇНИ» від ГО МОС «НОВИЙ ЧАС»"


12 вересня в стінах Класичного коледжу СумДУ відбулося урочисте відкриття проєкту "Цвіт України" від громадської організації "Молодіжна організація студентів "Новий час"", що отримав фінансування з бюджету на міському конкурсі проєктів на 2023 рік.

Проєкт "Цвіт України" передбачає шестиденне проведення настільних ігор національно-патріотичного спрямування та дві автобусні мандрівки Сумщиною.

Мета проекту: створити умови для залучення дітей та підлітків до серії заходів, спрямованих на: спрощення процесу подання молоді складної теоретичної інформації про факти з минулого України; збереження та розвиток національної ідентичності та культурної самобутності; задоволення культурних, мовних, інформаційних потреб; формування толерантності в суспільстві; формування комунікаційних навичок, плекання правил чесної гри.

Вікова категорія учасників проєкту: від 8 до 20 років.

Керівником проєкту є Наталія ТРИНИТКО - викладач КФК СумДУ, член ГО "МОС "Новий час"", станична відокремленого підрозділу молодіжної організації "Пласт - національна скаутська організація України" в Конотопі "Станиця Конотоп".

Учасниками першого туру настільних ігор стали учні Конотопського ліцею №13. Діти проявили неабияку активність та цікавість до настільних ігор. Учасники змогли пограти в три гри: "Скарби України", "Все буде Україна", " Alias Україна".

З вітальним словом виступили: начальник відділу міської ради у справах молоді та спорту Ольга КАЧУРА та очільниця громадської організації «Новий час» Тетяна ШУЛЬГА. Вони зазначили, що щасливі діти виростають впевненими у собі громадянами України, тож задача дорослих – дбати про розвиток дітей та молоді, розвивати їх здібності і таланти, допомагати організовувати змістовні види дозвілля.

Допомагали з проведенням ігор - студенти коледжу, учасники клубу "Соціальне волонтерство" від БФ "Відень" .

Класичний коледж СумДУ завжди відкритий для реалізації молодіжних ініціатив та дієвої підтримки молоді.