PDFДрук

Бесіда на тему прав людини

У межах відзначення 70 років з дня набуття чинності Європейської Конвенцієї про захист прав людини та основоположних свобод у Класичному фаховому коледжі СумДУ пройшла інформаційно-просвітницька зустріч здобувачів освіти з представниками поліції та керівником мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі проекту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення.

Старший інспектор Сектору дотримання прав людини Конотопського відділу поліції Марина Величко повідомила, що 3 вересня 1953 року набула чинності Європейська Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод. Вона запровадила судовий механізм захисту прав та свобод людини, визнаних міжнародним законодавством. Наголосила на важливості захисту прав людини та поваги до прав інших людей!

Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства , Конотопського району Тетяна Шульга розповіла студентській молоді про спектр послуг мобільної бригади та наголосила на важливості небайдужого ставлення до будь-яких форм насильства, закликала молодь формувати нульову толерантність до насильства.

Одним із актуальних питань протягом всього існування людства залишається питання прав людини, можливість їх реалізації та захисту. Утвердження, забезпечення, реалізація прав людини є важливим показником в державі, який вказує на її демократичність, соціальність, а також на те, що така держава є правовою.