PDFДрук

Гра об’єднує: відкритий захід до Дня захисників і захисниць України

22 вересня 2023 р., у межах програми атестації педагогічних працівників, викладачі спецдисциплін Класичного фахового коледжу СумДУ відділення «Комп’ютерних та електронних технологій» Наталія ДЮХІНА і Наталія ТРИНИТКО провели відкритий виховний національно-патріотичний захід, присвячений Дню захисників і захисниць України (до речі, цього року й надалі це свято буде відзначатися 1 жовтня).

Протягом заняття здобувачі освіти 731 групи спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія брали участь у настільних патріотичних іграх – «Хронологія: Історія України» та «Козацький похід». Студенти показали високий рівень знань з історії нашої держави та гарний хист до стратегії козацького походу; із завзяттям і натхненням складали хронологічний ланцюжок подій із відповідних карток. Як результат – учасники ігор отримали незабутні враження і солодкі призи.

Вважаємо, що такі заходи є ефективним способом досягнення високих освітніх і виховних цілей, зокрема розвивають творчий потенціал, сприяють розвитку логічного мислення. Також, наприклад, ці ігри будуть доречними і на заняттях, які доводиться проводити в укритті під час повітряної тривоги, аби зосередити увагу дітей, подолати їхній тривожний емоційний стан, допомогти відволіктися та сконцентруватися.