PDFДрук

Перша сходинка до майбутніх досліджень: засідання наукового гуртка «Перспективний залізничник»

Основною та невід’ємною складовою в підготовці сучасного висококваліфікованого спеціаліста, який повинен відповідати вимогам сьогоднішнього часу й бути конкурентоспроможним на ринку праці, є науково-дослідна робота. Так, діяльність наукового гуртка в освітньому закладі спрямована на розвиток творчих здібностей здобувачів, посилення професійної спрямованості навчання, розширення наукового потенціалу майбутніх фахівців, набуття ними фахових, особистісних, когнітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь саме через дослідження.

28 вересня 2023 р. здобувачі освіти 141, 142, 143, 131, 132 та 133 груп, які навчаються за спеціальністю 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма – «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій»), долучилися до першого в новому навчальному році організаційного засідання наукового гуртка «Перспективний залізничник». Це об’єднання майбутніх дослідників функціонує на базі Класичного фахового коледжу під керівництвом таких викладачів: ПАВЛЕНКО Наталії, СИКАЛ Тетяни, ДАНИЛЬЧЕНКО Олени, ГРЕБЕНИКА Антона, КОЛЕСНИКОВА Олексія, ЗАБІЯКИ Олександра та СИКАЛА Сергія.

Під час онлайн-зустрічі постійні члени гуртка познайомилися з його новими учасниками, обговорили і затвердили план роботи на рік та графік проведення відповідних занять. Особливо було наголошено на участі здобувачів освіти в наукових конференціях під керівництвом досвідчених викладачів та окреслено основні напрямки подальших досліджень в умовах сьогодення.

Бажаємо гуртківцям наполегливої праці, плідної наукової діяльності та ґрунтовного дослідження найактуальніших проблем залізничного транспорту.