PDFДрук

День працівників професійно-технічної освіти: учасники Клубу педагогічної майстерності вітають колег з професійним святом!

2 жовтня в Україні відзначають День працівників професійно-технічної освіти. З нагоди цього свята учасники Клубу педагогічної майстерності Класичного фахового коледжу обговорили основні напрямки розвитку професійної освіти в Україні, зокрема в Сумській області, та акцентували увагу на виключній актуальності підготовки кваліфікованих працівників у сучасному суспільстві.

У засіданні гуртка взяли участь ШУЛЬГА Тетяна (гарант освітньої програми «Професійна освіта. Будівництво та зварювання») та ОСАДЧА Маргарита (викладач дисципліни «Теорія і методика професійної освіти»), які зауважили, що в системі професійно-технічного навчання завжди працювали й працюють чудові фахівці, викладачі, майстри виробничого навчання, які свої досвід, вміння та професійні знання спрямовують на виховання гідних громадян та забезпечують справжню професійну підготовку робітничих кадрів.

Система професійно-технічної освіти пройшла непростий шлях. Безперечно, лише завдяки кваліфікованим кадрам вона реформувалася, вистояла й успішно розвивається сьогодні. Освітяни впевнено довели свою мобільність, здатність оперативно реагувати на стрімкі зміни ринку праці, успішно розв’язувати нестандартні завдання. Життя невпинно рухається вперед, з’являються нові потреби та професії. Саме завдяки професійній освіті підвищується інтерес до робітничих професій, а реальні практичні навички і знання по-справжньому допомагають у житті.

Вітаємо колег – представників професійно-технічної освіти! Нехай учні успішно долають безробіття, стають затребуваними кваліфікованими фахівцями, активними свідомими громадянами, які дбатимуть про родинний та громадський добробут українців!