PDFДрук

Інновації та креативність: вітаємо заступника директора з виховної роботи БІБІК Юлію з отримання почесної відзнаки «Феліца»

Педагог… Людина, яка навчає, плекає і виховує молодь. У її руках – найцінніше й найдорожче, що має кожна держава, – діти. Сьогодні навчальний рік – це справжнє випробування для освіти. У наші школи летять ракети. Завдяки зусиллям викладачів ми маємо надію на гідне майбутнє, адже вони міцно тримають свій освітянський і науковий фронт: проводять заняття в укриттях, дистанційно, навіть з окопів на передовій. Нині вчителі не лише дають дітям знання, виховують у них мужність, патріотизм, любов до рідної землі, мотивують, допомагають обрати свій життєвий шлях, а й забезпечують безпечний освітній простір, заспокоюють під час тривоги та самі стають до лав Збройних сил України. Головне завдання педагога – зберегти покоління, яке надалі творитиме майбутнє нашої держави.

Уже традиційно, в першу неділю жовтня, працівників освітньої галузі вітають з професійним святом – святом людей, які обрали сенсом власного життя педагогічний фах. Цього року урочистий захід відбувся в нашому місті 05 жовтня з нагоди Всесвітнього дня вчителя.

Найкращих педагогів вітали почесними грамотами та подяками. Серед яскравих особистей, які були нагороджені почесною відзнакою управління освіти Конотопської міської ради Сумської області «Феліца», – заступник з виховної роботи Класичного фахового коледжу Сумського державного університету, викладач БІБІК Юлія, яка отримала цю відзнаку в номінації «Інновації та креативність» за особистий внесок у розвиток освіти міста та виховання підростаючого покоління.

Юлія Володимирівна закінчила Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя та отримала кваліфікацію «соціальний педагог, практичний психолог в закладах освіти». Спочатку працювала в школі, а згодом – практичним психологом і викладачем у коледжі. З 2018 р. вона є заступником директора Класичного фахового коледжу СумДУ з виховної роботи та викладає навчальну дисципліну «Соціологія».

БІБІК Юлія є активною громадською діячкою, зокрема членкинею ГО «Молодіжна організація студентів «Новий час», Асоціації молодіжних працівників України, Української спілки психотерапії та консультування. Керувала такими громадськими проєктами Конотопської міської ради, як «Здоровий вибір» (2016 р.) та «Відповідальність починається з тебе» (2017 р.). У 2023 р. вона виступила координаторкою інформаційно-просвітницької кампанії «Конотоп – територія добра і милосердя» в межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення», метою якої є запобігання та попередження домашнього та гендерно зумовленого насильства в Конотопській міській територіальній громаді. Під час реалізації цього проєкту Юлія Володимирівна проводила відповідні тренінги, семінари, круглі столи, флешмоби для жителів міста, а також надавала відповідні консультації.

У Класичному фаховому коледжі вона координує волонтерську діяльність, організовує різні заходи та цікаві акції, працює з обдарованою та активною молоддю, залучає здобувачів освіти до написання цікавих проєктів, наукових робіт, участі в конкурсах різного рівня, створює можливості для розвитку їхніх творчих здібностей. Працює над створенням позитивного іміджу освітнього закладу, вносячи нові креативні ідеї в його діяльність. Постійно підвищує свій професійний рівень, розробляє освітні дистанційні курси з психології та соціології для здобувачів освіти коледжу.

Професійна майстерність заступника з виховної роботи коледжу, її відданість справі навчання та виховання підростаючого покоління неодноразово відзначалися нагородами різних рівнів, зокрема грамотами Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Конотопської міської ради, голови Конотопської районної державної адміністрації – керівника районної військової адміністрації, подякою Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Не можна не помітити, як Юлія Володимирівна вкладає у своїх студентів душу та серце, чимало знань і старань, ніколи не шкодує часу, власних сил, емоцій і турботи. Для неї кожна дитина – це особистість, яку треба поважати та вміти чути. Отримавши «Феліцу», БІБІК Юлія зазначила, що сьогодні кожному освітянину вкрай важливо берегти себе, знаходити джерела відновлення своїх внутрішніх ресурсів, аби продовжувати тримати освітянський фронт: «Безмежно щаслива отримати «Феліцу»! Дякую Богу, вдячна Збройним силам України за цей день, за можливість здійснювати освітню діяльність і формувати майбутнє покоління українців. Поряд зі мною – моя сім’я, мудрі наставники, близькі по духу люди, колектив відділу з позанавчальноі роботи, мої любі студенти та міцна коледжанська родина. Дякую вам, що підтримуєте й мотивуєте, надихаєте, даєте поради, допомагаєте та страхуєте, ризикуєте та насолоджуєтеся процесом реалізації цікавих ідей і потужних проєктів. Ця нагорода – спільний результат моїх колег. Проте найбажаніший результат наших дій попереду – довгоочікуана ПЕРЕМОГА!»

Щиро радіємо за колегу та ще раз вітаємо її з такою високою відзнакою! Зичимо міцного здоров’я, натхнення, професійних здобутків. Дякуємо за креативні ідеї, невтомний творчий пошук, енергійність, щирість, підтримку, мужність, професіоналізм та віру в прекрасне!

З повагою – колектив Класичного фахового коледжу