PDFДрук

Гостьова лекція випускника відділення «Комп’ютерних та електронних технологій»

Класичний фаховий коледж завжди пишався і пишається своїми випускниками, які стають успішними й цілеспрямованими особистостями, креативними фахівцями, розвивають науку, працюють не лише в Україні, а й за кордоном. Вони – невід’ємна частина коледжанської спільноти. Зустрічі з нашими випускниками та ефективна комунікація з ними завжди надихають та мотивують освітній заклад рухатися далі, визначають пріоритетні напрямки його діяльності.

06 жовтня 2023 р. на відділенні «Комп’ютерних та електронних технологій» для здобувачів освіти спеціальностей 171 Електроніка (освітньо-професійна програма «Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації») і 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») відбулася гостьова лекція на тему: «Розумний будинок на базі програми OpenHAB». Надзвичайно приємно, що спікером був колишній випускник зазначеного вище відділення, а нині – інженер з IT (м. Браззавіль, столиця Республіки Конго) КОРОЛЬОВ Максим.

Захід проходив у змішаному форматі та зацікавив усіх присутніх. На лекцію приєдналися не лише викладачі циклової комісії електроніки та комп’ютерної інженерії (Світлана ПЕЧЕНКО, Марія ШУЛЯК, Наталія ДЮХІНА, Мирослав БІБИК та інші), а й ряд охочих здобувачів другого та третього курсів.

Спікер розповів слухачам про алгоритм зростання професійних навичок молодого інженера, поділився цікавив особистим досвідом щодо успішного кар’єрного зростання, надав важливі рекомендації щодо непередбачуваних обставин та режим роботи в ІТ-сфері та побажав здобувачам Класичного фахового коледжу особистісного розвитку та правильного вибору майбутнього фаху.

Підготовлений матеріал був доповнений змістовною мультимедійною презентацією, а професіоналізм лектора, його компетентність, активність, відкритість і увага до аудиторії викликали позитивні враження, зацікавленість і сприяли активному обговоренню проблеми.

Важливо, що в межах цієї гостьової лекції здобувачі 541 групи продовжили знайомство з системами SCADA (навчальна дисципліна «Мікропроцесорні комплекси», викладач – САЛІЙ Юрій), а здобувачі 741 групи поглибили свої знання щодо системного програмного забезпечення (викладач – КОЛОМІЙЧЕНКО Ігор).

Щиро вдячні нашому випускнику КОРОЛЬОВУ Максиму за професійний підхід до проведення лекції та за корисний і актуальний досвід, яким він щиро поділився з присутніми. Сподіваємося на подальші плідні й творчі зустрічі, адже гостьова лекція як сучасний активний метод навчання спонукає здобувачів коледжу поглиблено вивчати предмети й творчо вирішувати різноманітні завдання.