PDFДрук

«Я свідомо зробила свій вибір і обрала цей шлях»: місцева волонтерка та викладачка Класичного фахового коледжу нагороджена медаллю «ЗА ГІДНІСТЬ ТА ПАТРІОТИЗМ»

Напередодні Дня захисника та захисниць України, а також з нагоди Всесвітнього дня вчителя в нашій країні вітали не лише мужніх воїнів, прекрасних викладачів, а й людей, які власними силами щоденно допомагають Збройним силам України – волонтерів. Серед них – викладачка Класичного фахового коледжу СумДУ, очільниця музею історії освітнього закладу, координаторка громадської ініціативи м. Конотоп «Я – волонтер!» (це об’єднання функціонує ще з 2014 р.), упорядниця книги нарисів з історії Політехнічного технікуму КІСумДУ (нині – Класичний фаховий коледж СумДУ) і просто жінка сильної волі, теплого серця, незламного духу РАДЬКО Тетяна Миколаївна.

За ці 9 важких років для нашої країни неможливо назвати всі численні акції, різноманітні заходи, ініціаторкою і активною учасницею яких є саме Тетяна Миколаївна. У допомозі військовим вона не шкодує ні часу, ні сил, ні здоров’я, забуває про власні справи. Її цілодобова допомога військовослужбовцям, копітка нескінченна безкорислива праця, мужність, безмежна любов і небайдужість до долі України, бажання жити у вільній, єдиній та незалежній державі, вагомий внесок у боротьбу з ворогом були відзначені нагородою Всеукраїнського об’єднання «КРАЇНА» – медаллю «ЗА ГІДНІСТЬ ТА ПАТРІОТИЗМ», що була започаткована 2014 р. з метою розвитку громадянської свідомості та плекання патріотизму та для нагородження за громадянську мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави.

Тетяна Миколаївна завжди наголошує, що кожна гривня, яку донатять на допомогу нашим Збройним силам, кожні руки, які знаходять хоч кілька хвилин на день, аби плести маскувальні сітки, збирати необхідні продукти харчування, речі та ліки, фасувати, пакувати посилки, відвозити їх – це все має значення на фронті. Пам’ятати – значить допомагати. І це лише кілька штрихів з усього можливого спектру допомоги: «Надзвичайна честь і гордість мати такого рівня нагороду, що символізує мою відданість і любов до України. Це й поштовх до подальшої праці, адже зараз потрібно швидко реагувати на запити наших хлопців і дівчат, бо сьогодні – це спільна відповідальність. І маленької допомоги не буває. Саме так ми зможемо наблизити ПЕРЕМОГУ!» – зазначає пані Тетяна. Безумовно, волонтерский рух – ще один потужний фронт!

Варто зауважити, що волонтери, які займаються справами без вихідних та не відпочивають, досить часто вигорають. Щодо цієї ситуації в Тетяни Миколаївни своя думка: «Іноді дійсно важко, адже страшні новини, невідомість, байдужість деяких громадян вибиває землю з-під ніг, хочеться просто лишитися вдома, вимкнути телефон, відкласти всю важливу роботу, але тоді стає ще гірше… Тому я просто продовжую робити свою справу, яку ніхто інший не зробить. Особливо, коли знаєш, що є люди, які чекають твого повідомлення чи дзвінка про те, що посилку відправлено або кошти на необхідну амуніцію, прилади знайдено. Я там, де я потрібна. Триває війна, для мене наші втрати – це мій особистий біль, а не просто сухі цифри. Я свідомо зробила свій вибір і обрала цей шлях. По-іншому просто не можу».

У кожну посилку Тетяна Миколаїівна вкладає незвичний смаколик, оберіг, листівку, а головне – частинку власної душі та серця. Вона живе цією справою та залучає до неї здобувачів освіти коледжу, проводить для них патріотичні години спілкування, заняття мужності. Її діяльність є гідним прикладом для наслідування молодого покоління.

Колектив Класичного фахового коледжу СумДУ щиро радіє за колегу та ще раз вітає з одержанням заслуженої відзнаки, адже та підтримка, яку РАДЬКО Тетяна надає нашим солдатам не тільки матеріально, а ще й морально, постійне перебування з ними на зв’язку – усе це зміцнює дух та сили наших воїнів, надає їм віри в те, що все буде добре. Висловлюємо вдячність за Вашу активну життєву позицію, вагомий внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави, патріотизм, турботу та неоціненну щоденну допомогу військовим і їхнім родинам. Бажаємо міцного здоров’я, витримки, оптимізму, натхнення та наснаги в реалізації подальшої роботи, майбутніх нелегких, але важливих справ і задумів, які спрямовані на розвиток нашої держави та досягнення спільної мети – такої жаданої ПЕРЕМОГИ!