PDFДрук

У «Погляді» шукали відповідь на запитання про те, хто такі аб’юзери

Абюз перекладається як насильство, образа. Відповідно, аб’юзер – це людина, яка практикує ці речі у своєму повсякденному житті, тобто принижує, постійно критикує, залякує чи шантажує, чинить фізичне насильство. У ході розмови з молоддю з’ясували, що таких людей повно не лише в середовищі ровесників, а й у середовищах «дитина-батьки», «дитина-вчитель», «чоловік-дружина», «працедавець-робітник» тощо.

Про види насильства, а також про способи того, як уникати контактів з критиканами та маніпуляторами, або ж як їм протидіяти, розповіла гостя клубу – психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Ольга Гребеник.

У ході заняття учасники клубу разом із спікеркою та керівницею клубу Наталією Борутою розібрали ряд типових життєвих ситуацій, пов’язаних з насильством, визначили ознаки розпізнавання абюзерів та визначили способи протидії подібним явищам та людям у своєму житті.

Сподіваємось, що отримані знання вбережуть молодь від замовчування агресивної поведінки інших та спонукатимуть, за необхідності, діяти правильно та юридично грамотно.