PDFДрук

Сучасні тенденції та орієнтири працевлаштування молоді України

12 жовтня 2023 р. представники Класичного фахового коледжу взяли участь у засіданні круглого столу «Працевлаштування молоді – реалії та перспективи». Захід проходив на базі Конотопської філії Сумського обласного центру зайнятості.

На початку зустрічі до присутніх звернулася керуюча справами виконавчого комітету міської ради Любов ДУБОВИК, яка зазначила, що сьогодні перед молоддю нашої держави постає багато викликів, зокрема повномасштабне вторгнення, вимушений переїзд, постійні стреси, невизначеність щодо майбутнього фаху, проблеми в економіці країни, тому надзвичайно важливо обговорити всі можливі шляхи, що допоможуть їй краще впоратися з актуальною проблемою працевлаштування. Зустріч у такому форматі – це ще один важливий крок до покращення умов щодо працевлаштування молоді, яка потребує розвитку навичок та нових знань. Любов Іванівна зауважила: «Звісно, ми маємо робити все можливе, аби забезпечити молодим амбітним людям яскраву та успішну кар’єру, наприклад, створювати відповідні платформи співпраці та навчання, диджиталізувати сервіси служб зайнятості, постійно долучати молодь до участі в різних проєктах і грантових програмах, мотивувати її до створення власної справи чи бізнес-ініціативи. Маємо говорити про партнерство, співпрацю громадськості та влади для створення нових робочих місць».

Під час засідання присутні обговорили низку ключових питань, пов’язаних із працевлаштуванням молоді, поділилися власним досвідом, запропонували цікаві стратегії та нестандартні рішення, дізналися про активні заходи служби зайнятості. Було наголошено на необхідності здобуття не тільки теоретичних знань, але й практичних умінь та навичок для конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Учасники круглого столу підкреслили, що молодь потребує підтримки, наставництва та можливості навчатися під керівництвом досвідчених фахівців.

Представники Класичного фахового коледжу особливо звернули увагу на такі дискусійні питання: ефективна комунікація освітніх закладів зі стейкхолдерами та місця виробничої практики випускників, перше робоче місце, професійна компетентність майбутніх фахівців, мотивація, запити роботодавців, можливість створення кар’єрних центрів для молоді тощо.

Щиро вдячні за можливість долучитися до активного обговорення всіх аспектів проблеми працевлаштування молоді. Переконані, майбутні випускники коледжу знайдуть своє гідне місце на ринку праці України.