PDFДрук

75 кРоків успіху: Сумський державний університет відзначив 75-річчя освітньої діяльності

12 жовтня 2023 р. у м. Суми відбувся форум, присвячений урочистій та знаменній події – 75 років від дня заснування Сумського державного університету. Ця ювілейна дата зібрала коло однодумців – науково-педагогічних працівників, представників управлінського менеджменту, студентського самоврядування, Міністерства освіти і науки України, обласної влади, народних депутатів, членів Наглядової ради, а також ветеранів, які сприяли розвитку та успішності університету, колег з партнерських закладів, установ та організацій.

Учасники заходу вітали освітній заклад із 75-річчям, обговорювали його перспективи та основні завдання в розбудові вищої освіти України.

Василь КРЕМЕНЬ, Президент Національної академії педагогічних наук України, голова Наглядової ради СумДУ, зазначив, що секрет успіху університету – це висока технологічність, задоволення практичних потреб різних галузей, інноваційність, ефективне керівництво, а також колектив, який має цінності, традиції та характер.

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША наголосив, що головним пріоритетом закладу є його подальший системний розвиток, та запевнив присутніх, що університет «і надалі буде освітнім форпостом не тільки на північному сході, а й в цілому в Україні».

Заступник міністра освіти і науки України Денис КУРБАТОВ – до речі, випускник і донедавна очільник науково-дослідної частини університету – говорив про практики та досвід Сумського державного університету, які варто масштабувати на всеукраїнському рівні. Також він відзначив наукову складову, якій особливо приділяють увагу в закладі, а також впровадження інноваційних інформаційних технологій.

Серед поважних гостей була і директор Відокремленого структурного підрозділу «Класичний фаховий коледж» Сумського державного університету, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна ГРЕБЕНИК, яка була відзначена Подякою Голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народного депутата Юлії ГРИШИНОЇ за значний особистий внесок в становлення закладу освіти як провідного багатопрофільного коледжу регіону. Вітаючи Тетяну Вікторівну, вона зазначила, що сьогодні головне – це партнерство та співпраця освітніх закладів: «Під час війни ми гідно тримаємо оборону. І нам дуже важливо зараз підтримувати один одного і дякувати тим людям, які роблять велику справу».

Пишаємося і вітаємо Тетяну ГРЕБЕНИК та колектив Класичного фахового коледежу з такою важливою відзнакою з нагоди ювілею Сумського державного університету. Сподіваємося на подальше спільне втілення основних векторів діяльності щодо безперервного інноваційного розвитку наших закладів освіти.