PDFДрук

Мейкерський простір як потужна платформа для розвитку інженерних спеціальностей у коледжі

12 жовтня 2023 р. відбулася онлайн-зустріч Ukrainian Maker Association, яка об’єднала керівників і керівниць мейкерських просторів. До цього заходу активно долучився і представник Класичного фахового коледжу СумДУ – майстер виробничого навчання Денис НАУМОВ, зусиллями якого в освітньому закладі продовжується створення сучасного простору для розвитку технічних та інженерних навичок здобувачів освіти (зокрема спеціальностей 171 Електроніка, 123 Комп’ютерна інженерія, 133 Галузеве машинобудування); він постійно працює над його розвитком і вдосконаленням. Так, наприклад, студенти поглиблюють свої знання та навички з тривимірного моделювання, робототехніки, паяння, розробки приладів, що забезпечує їхній високий науково-практичний потенціал.

Зустріч була корисною та конструктивною, так як були обговорені важливі питання: популяризація мейкерських просторів, освітні проєкти, обмін досвідом і співпраця між українськими та закордонними мейкерськими просторами та багато іншого. Присутні дізналися про нові та цікаві проєкти, як долучитися до мейкерського руху тощо.

Варто зауважити, що особливостями та перевагами мейкерства є інновації, креатив, експеримент та висока мотивація.

Дякуємо організаторам за зустріч з однодумцями, підтримку та безцінний досвід. Переконані, «мейкерські» здібності здобувачів коледжу сприятимуть втіленню в життя ідей новітніх технологій, а захоплення інженерією допоможе їм у майбутньому стати чудовими фахівцями.