PDFДрук

Арттерапія як мистецтво відновлення психічного здоров’я в часи війни: представниці Класичного фахового коледжу долучилися до онлайн-практикуму

Кажуть, що війна стирає фарби… Саме арттерапія може наповнити яскравими кольорами життя людини, яка втратила внутрішні опори через певні травмуючі події.

Протягом трьох днів (16, 18, 19 жовтня) коледжанки Юлія БІБІК та Олена ЮРЧЕНКО брали участь у цікавому й водночас важливому заході – 4art онлайн-практикумі «Відновлення сил через силу мистецтва з використанням інструментів арт- та травматерапії». Цей трансформаційний практикум було організовано та проведено для практичних психологів міста завдяки нашому надійному багаторічному партнеру – БФ «Відень».

Спікеркою практичного навчання була Сабіне БАУМГАРТНЕР – засновниця Інституту арттерапії травми, холістичний арттерапевт, 4art-травматерапевт, психо-соціальний консультант, супервізор, входить до переліку експертів австрійської торговельної палати, сертифікований педагог для дорослих.

На початку заходу до українських фахівців зі словами вітання та підтримки звернувся доктор Мартін БАРТ, завідувач відділення психіатрії клініки у Штирії (Австрія), який наголосив, що австрійські спеціалісти зацікавлені в обміні терапевтичним досвідом, оскільки можуть отримати велику користь від співпраці з українськими колегами.

Навчання пройшло на одному диханні. Учасники заходу малювали, розфарбовували, танцювали, аналізували, відпрацьовували на собі нові арттерапевтичні техніки – усе це підвищує особистісний ресурс людини, яка проживає складні часи, відволікає від негативних емоцій, зцілює душу.

Після триденного практикуму Юлія БІБІК та Олена ЮРЧЕНКО отримали відповідні сертифікати.

Дякуємо Світлані Андріївні ШУТ за чудову можливість бути запрошеними на захід, отримати цінний досвід такої роботи, адже сьогодні надзвичайно важливо мати професійну супервізію та підтримку один одного. Такі зустрічі надихають та дають ресурс для життя!