PDFДрук

Урок на виробництві: формуємо професійну компетентність майбутніх майстрів виробничого навчання

Основне завдання підготовки кваліфікованих фахівців – це формування освіченої, гармонійної та розвиненої особистості, яка здатна до постійного оновлення професійних знань, умінь та навичок, професійної мобільності та швидкої адаптації до мінливих вимог ринку праці.

Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва – це сучасний заклад, який надає якісну професійну освіту. І саме тут для здобувачів Класичного фахового коледжу освітніх програм «Професійна освіта. Будівниицтво та зварювання» та «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» було проведено урок на виробництві.

Студенти коледжу відвідали сучасні спеціалізовані аудиторії для професійної підготовки фахівців галузі будівництва: столярну майстерню, майстерню виконання опоряджувальних робіт, виробничу майстерню з виконання кам’яних робіт, з виготовлення гіпсокартонних конструкцій.

Також майбутні майстри виробничого навчання мали нагоду не тільки ознайомитись з організацією та умовами праці на потенційному робочому місці, а й попрактикуватися на сучасному симуляторі апарату для зварювання в лабораторії зварювальних робіт училища.

Варто додати, що на базі освітнього закладу працюють такі потужні навчально-практичні центри: навчально-практичний будівельний центр фірми «КНАУФ»; навчально-практичний центр ТзОВ «Роберт Бош Лтд»; навчально-практичний будівельний центр фірми TRIORA; територія професійних компетентностей POLIMIN HUB; навчально-практичний майданчик для здобуття кваліфікації «покрівельник сталевих покрівель» за технологіями ТОВ «Тайл».

Важливо, що всі навчальні кабінети, майстерні, лабораторії, навчально-практичні будівельні центри обладнані найсучаснішими засобами навчання, інструментом, різноманітними стендами, дидактичними матеріалами та комплексно-методичним забезпеченням.

Сьогодні перед професійною та вищою професійною освітою існують вимоги, що передбачають формування особистості фахівця з високим ступенем самостійності, дієвості, креативності, спроможного мати справу із сучасним виробничим, мультимедійним й інформаційним обладнанням та застосовувати актуальні інноваційні технології в освітньому процесі. Тому такі уроки на виробництві є дуже корисними та необхідними для здобувачів коледжу, адже сприяють їхній професійно-практичній підготовці як майбутніх майстрів виробничого навчання, знайомлять із новітніми технологіями виробництва, спонукають до творчого вирішення виробничих завдань, мотивують до подальшого навчання.