PDFДрук

Відбулась гостьова лекція на тему спілкування під час війни

Участь у ній взяли педагогічні працівники та здобувачі освіти різних освітніх програм, за якими відбувається впровадження освітньої діяльності в коледжі.

Тема лекції: «Як розмовляти під час війни: алгоритми, які можуть використовувати люди без досвіду психотерапії». Провів її Антон Семенов - психотерапевт, соціальний психолог, автор книги "Травми розвитку", підручника "Психологія професіоналізму" та посібників волонтерського проекту "Як ти, брате?".

Проєкт «Як ти, брате?» присвячений створенню та поширенню посібників про те, як спілкуватися і підтримувати стосунки у складних ситуаціях, які, на жаль, стають нормою під час війни.

Розробки проєкту основані на сучасному українському військовому та цивільному досвіді, на даних американської програми «Connectedness», клієнтоцентрованої психотерапії Карла Роджерса та ізраїльських програм підтримки і реінтеграції ветеранів.

Під час заходу говорили про складнощіі спілкування під час війни; вплив соціалізації на психологічний стан і здібності до одужання; «Кишенькові посібники» як інструмент для людей без психологічної підготовки; алгоритми спілкування з тими, хто отримав травматичний досвід, на відстані; з дітьми, військовими, ветеранами.