PDFДрук

Дорогами України... Дорогами граматики

Сьогодні, 27 жовтня, прозвучав 23-ій Радіодиктант національної єдності. Студенти та викладачі КФК СумДУ щороку традиційно долучаються до його написання. Цей захід в стінах коледжу завжди був єднальним – таким, що вкотре нагадував: українська мова – живий організм, який віддзеркалює соціальні, гуманітарні, екологічні проблеми – проблеми Всесвіту.

На світлинах – студенти 221 групи разом з викладачем А. М. Нечай пишуть Радіодиктант національної єдності. Назва тексту – «Дороги України». Щемний початок: «Дороги України – переплутані нитки любові». Здобувачі освіти відразу проникаються трагічним краєвидом села на Ізюмщині: зраненого, обгореного, ...живого! Диктор Олексій Гнатковський емоційно помірковано та водночас зворушливо зміг передати слухачам як трагічний, так і оптимістичний настрій. Тож студенти записували текст з вірою, що Україна «впертим паростком» підніметься з руїн і заживе новим щасливим життям.

Чи був текст диктанту складним? Ні. Скоріш мав на меті навернути українців до питомих національномовних лексем, адже у відновленні нашої держави, віримо, мова буде боротися і перемагати, як робить це й зараз!