PDFДрук

Заняття на виробництві для майбутніх залізничників

Заняття на виробництві – це форма навчання, що передбачає безпосередню взаємодію здобувачів освіти з виробничими об’єктами, системами та технологічними процесами. Такі заняття є важливою частиною освітнього процесу, оскільки дозволяють студентам не лише отримати теоретичні знання, а й застосувати їх на практиці, краще зрозуміти особливості майбутньої роботи у відповідній галузі, тобто формують професійні якості.

01 листопада 2023 р. здобувачі Класичного фахового коледжу спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») разом із викладачами СИКАЛ Тетяною і ПАВЛЕНКО Наталією відвідали Конотопську дирекцію залізничних перевезень.

Для майбутніх фахівців залізничної галузі було проведено заняття на виробництві, зокрема у вагоні технічного навчання. Так, інструктори виробничого навчання РИБЕЦЬ С. В. і КІШКА Ю. М. детально розповіли здобувачам освіти про роботу залізниці, конструкцію стрілочного переводу. ІВЛЄВА Т. А., інженер з охорони праці, наголосила на важливості знань техніки безпеки та охорони праці на залізницях.

Здобувачі зазначеної освітньо-професійної програми із зацікавленням слухали фахівців підприємства, ставили питання щодо свого обраного фаху.

Відділення транспортного будівництва висловлює вдячність керівництву Конотопської дирекції залізничних перевезень за надану можливість провести заняття та сподівається на подальшу співпрацю щодо підготовки та працевлаштування здобувачів коледжу, а також у наукових дослідженнях.