PDFДрук

Ваша автошкола поруч: уже рік на базі Класичного фахового коледжу проводиться підготовка водіїв

02.11.jpg

Автомобіль та право на керування ним уже давно є невід’ємними частинами сучасного суспільства: наявність посвідчення водія надає можливість бути мобільним і незалежним у повсякденні, планувати власні справи. Нещодавно було опубліковано дослідження, в якому зазначалося, що навички водіння стали просто життєво необхідними під час воєнного стану в країні, особливо для жінок. Проте перед тим, як сідати за кермо, необхідно пройти процес навчання та отримати водійське посвідчення.

Попри надскладну ситуацію в державі, Класичний фаховий коледж СумДУ продовжує розширювати спектр своїх освітніх послуг. Так, 28 жовтня 2022 на базі коледжу запрацювала автошкола. Важливо наголосити, що її відкриттю передувала довга кропітка робота з підготовки матеріально-технічної бази, транспортних засобів, атестації спеціалістів, розробки навчальної документації. І результатом стало отримання сертифіката про державну акредитацію нашого освітнього закладу на право проводити підготовку водіїв транспортних засобів категорії А та В на безстроковій основі.

Для забезпечення високоякісної підготовки водіїв автошкола має атестованих в установленому порядку спеціалістів, сучасні аудиторії, обладнані комп’ютерною технікою, стендами та навчальними посібниками й приладами, з вивчення правил дорожнього руху та основ безпеки руху, будови й експлуатації транспортних засобів; власний майданчик для навчання з початкового керування зі спеціальними спорудами та дорожньою розміткою, свою майстерню з обслуговування та ремонту транспортних засобів, а також навчальні транспортні засоби зі спеціальним обладнанням, що відповідають вимогам, визначеним спільним наказом МВС, МОН, Мінінфраструктури і Мінекономіки. Усе це, безсумнівно, сприяє відмінній якості надання послуг та зручності при опануванні навичок водінню.

Хочемо підкреслити, що інструктори та викладачі нашої автошколи – це не лише атестовані спеціалісти. Це потужна та перспективна команда, професіонали своєї справи, досвідчені фахівці, які надають ґрунтовні теоретичні та практичні знання, у своїй роботі використовують сучасні методи навчання. Графік занять в автошколі з інструкторами – гнучкий, що особливо зручно для працюючих та здобувачів освіти.

Обов’язково перед іспитами в Територіальному сервісному центрі МВС слухачі проходять внутрішню перевірку знань, тим самим готуючись до різних питань і ситуацій.

Керівник курсів з підготовки водіїв транспортних засобів Олександр КУЗЬКО зазначає: «Особливістю підготовки автошколи Класичного фахового коледжу є те, що ми намагаємося навчити слухачів – майбутніх водіїв – не тільки механічно запам’ятовувати інформацію та відпрацьовувати техніку, але й постійно аналізувати ситуації на дорозі, контролювати їх, мислити нестандартно, бути сконцентрованими та швидко приймати правильне рішення. За кермом ви водій. Усе інше залишайте вдома». Він додає, що головне завдання автошколи –навчити правильно та безпечно керувати транспортним засобом.

За рік існування автошколою коледжу випущено близько 100 слухачів курсів. Ми не зупиняємося на досягнутому, завжди відкриті до всіх побажань та зауважень, читаємо відгуки й аналізуємо їх.

Насамкінець додамо, що дійсно гарним водієм стає далеко не кожен, адже навчання водінню – складний процес, що включає безліч етапів, однаково важливих для кінцевого результату. Щоб освоїти керування автомобілем або мотоциклом, необхідно максимально відповідально підійти до процесу навчання. І саме в цьому і допоможе автошкола Класичного фахового коледжу СумДУ. Тож запрошуємо всіх охочих отримати посвідчення водія на базі нашого освітнього закладу.

Сідаючи за кермо, пам’ятайте, що ви несете відповідальність не лише за власне здоров’я та життя, але й усіх учасників дорожнього руху.

Наше життя – це постійний вибір, тому обов’язково обирайте тільки якісне навчання, аби стати професіоналом!

Деталі про навчання та запис до автошколи – за номером: +38(067)3598330.