PDFДрук

Під час гостьової лекції в коледжі говорили про нагляд і контроль за дотриманням законодавства про працю

02 листопада 2023 р. для здобувачів Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальностей 171 Електроніка (освітньо-професійна програма «Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації»), 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») та 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») було проведено гостьову лекцію на тему «Нагляд і контроль за дотриманням законодавства про працю». Спікер – правовий інспектор Конотопської територіальної профспілкової організації працівників залізничного транспорту та транспортних будівельників КОЛЯДНА Олена.

Під час зустрічі присутні дізналися про умови праці в АТ «Укрзалізниця», колективний договір, соціальні гарантії, виплати, пільги та доплати. Лектор на прикладі річних звітів довела необхідність та ефективність профспілкового контролю за дотриманням трудового законодавства.

Також Олена Миколаївна детально розповіла про особливості праці на підприємстві в умовах воєнного стану.

Здобувачі коледжу ставили цікаві питання, дискутували та ще раз переконалися, що нагляд і контроль за дотриманням законодавства про працю – це важливі способи захисту трудових прав працівників, гарантія забезпечення законності в трудових відносинах.