PDFДрук

Викладачі коледжу обговорили проблему теорії та методики навчання суспільних дисциплін в умовах воєнного стану

02 листопада 2023 р. викладачі суспільних дисциплін Класичного фахового коледжу, зокрема ОЧКАСОВ Володимир, ГЛИБЧЕНКО Віктор та ЄВТУШЕНКО Олександр, долучилися до онлайн-семінару «Теорія та методика навчання суспільних дисциплін в умовах воєнного стану». Модератором заходу був КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка».

Важливою та змістовною була доповідь головного наукового співробітника відділу суспільствознавчої освіти, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України, автора підручників з історії ПОМЕТУН Олени Іванівни. Дослідниця поділилася власними науковими здобутками, розробками щодо розвитку критичного мислення засобами історії та надала корисні посилання на методичну літературу. Вона зазначила, що вправи на розвиток критичного мислення на занятті мають подаватися через такі завдання: «запитайте», «доведіть», «порівняйте», «висловіть власну думку», аргументуйте», «висловіть припущення», «складіть», «створіть і поясніть» тощо. Основною думкою виступу було наголошення на значущості навчання, орієнтованого на досягнення розвитку критичного мислення, що може забезпечити простір для самореалізації кожного здобувача освіти і майбутнє нашої держави.

Дякуємо організаторам зустрічі за можливість обмінятися досвідом викладання суспільних дисциплін і організації навчання в умовах воєнного стану, почути необхідні рекомендації.

Попри надскладну ситуацію в нашій державі, продовжуємо працювати, розвиватися та навчати молодь.