PDFДрук

Гостьова лекція для здобувачів коледжу спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія

Гостьові лекції як форма навчання є важливим інструментом для підвищення якості підготовки здобувачів Класичного фахового коледжу, адже досить часто їх проводять фахівці-практики, які можуть поділитися не лише теоретичними знаннями, але й корисними практичними порадами.

03 листопада 2023 р. для здобувачів освіти Класичного фахового коледжу спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») відділення комп’ютерних та електронних технологій було проведено гостьову лекцію в онлайн-форматі на актуальну сьогодні тему: «Забезпечення надійності функціонування комп’ютерної мережі в умовах blackout». Спікером був стейкхолдер зазначеної спеціальності Геннадій СТУКАЛОВ – інженер, системний технік ТОВ ТК «Зурбаган».

Фахівець змістовно ознайомив присутніх із безпековими засобами підвищення надійності комп’ютерної мережі у випадках втрати живлення електричної енергії. Він наголосив, що робота сучасних комп’ютерних мереж є ключовим фактором діяльності організацій, задоволеності користувачів та клієнтів. Упродовж виступу лектор звертав увагу студентів на практичних аспектах та прикладах, які викликали науковий інтерес та запитання слухачів.

Також здобувачі освіти дізналися про необхідні навички та якості, які повинен мати успішний інженер, а також шляхи кар’єрного зростання. Лектор дав цінні поради щодо підготовки до співбесіди з роботодавцями.

У межах заходу здобувачі коледжу спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія більш детально ознайомилися з апаратним забезпеченням комп’ютерних мереж, поглибили свої знання та навички з таких навчальних дисциплін: «Організація комп’ютерних систем і мереж», «Надійність комп’ютерних систем і мереж», «Системне програмне забезпечення».

Під час гостьової лекції здобувачі коледжу активно дискутували зі спікером, ставили йому питання щодо майбутнього фаху, отримали вичерпні відповіді.

Дякуємо пану Геннадію за актуальну доповідь та чекаємо на подальшу співпрацю.