PDFДрук

Волонтерська молодь коледжу відвідала притулок для тварин


31 жовтня учасники клубу "Соціальне волонтерство" (БФ "Відень" та КФК СумДУ) завітали до притулку для тварин Конотопської зоозахисної організації "Друзі тварин". У цей теплий та сонячний день студентів та викладачів коледжу радо зустрічали 84 хвостики. Екскурсію для молоді провела директор притулку Валерія Степаненко. Вона розповіла юнакам та дівчатам про причини появи на вулицях міста бродячих собак та способи подолання цієї проблеми. Також Валерія поділилася з молоддю історіями тварин, які живуть у притулку. Всі вони потрапили до нього через людську безвідповідальність та байдужість. Беручи собі песика, лише одиниці розуміють, що це не іграшка, а жива істота, яка потребує особливого догляду. Поговорили й на тему стерилізації тварин, яка є дуже актуальною. До сьогодні більшість людей живе стереотипами, які призводять до неконтрольованого приросту кількості тварин у місті. Тому так багато собак у притулку, включаючи породистих. Дуже важливо пам’ятати, що лише усвідомлене та відповідальне ставлення до тварин – запорука розвиненого демократичного суспільства.

Під час зустрічі учасники клубу не тільки прослухали важливу та корисну інформацію, а й передали подарунки від коледжан, вигуляли песиків, погралися з ними, допомогли з прибиранням території. Війна в країні триває, всі ми дуже важко переживаємо ці часи, намагаємось допомагати захисникам. Але пам'ятаймо, що тварини також потребують нашої уваги та допомоги, самостійно вижити їм дуже важко, інколи нереально. Якщо вас зацікавила інформація про те, як підтримати хвостатих, маєте бажання погуляти з собачками або взяти собі вірного друга, то, перейшовши за посиланням, ви дізнаєтесь більше інформації про те, як і де це можна зробити. https://www.facebook.com/AnimalsFriendsKonotop.

Учасники клубу «Соціальне волонтерство» сердечно дякують Валерії Степаненко та всім причетним до створення притулку та його підтримки. У душі кожного, хто прийшов до чотирилапих друзів у гості, залишились лише приємні враження, теплі спогади та бажання побачити їх не один раз. Робити добро легко й приємно, головне хотіти це робити.