PDFДрук

Працюємо заради ПЕРЕМОГИ:у Безпечному молодіжному просторі коледжу почав функціонувати Майданчик підтримки родин військовослужбовців «Зможемо»

На базі Класичного фахового коледжу СумДУ у співпраці з ГО «Молодіжна організація студентів «Новий час» за підтримки БО «Українська освітня платформа» працює Майданчик підтримки родин військовослужбовців «Зможемо».

Координаторкою проєкту є заступник директора коледжу з виховної роботи Юлія БІБІК. Вона наголошує, що головною метою реалізації цієї ініціативи є «створення в Конотопі для родин військовослужбовців місце допомоги та турботи, де кожен знайде підтримку у розв’язанні проблем та навчиться бути стресостійким в умовах сьогодення шляхом участі у групових зустрічах психологічного, соціального, правового, культурного спрямування та відвідуючи індивідуальні консультації відповідного напрямку».

Директор Класичного фахового коледжу та засновниця ГО «Молодіжна організація студентів «Новий час» Тетяна ГРЕБЕНИК зазначає, що актуальність Майданчику «Зможемо» обумовлена реаліями, в яких ми живемо сьогодні: «Воєнна криза в суспільстві затягується, члени родин військових, які чекають рідних з передової, знаходяться у стані гострого хронічного стресу, що підвищує їхню вразливість у суспільстві. Саме ця цільова аудиторія потребує особливої уваги та піклування від держави в цілому та громади зокрема».

Реалізація проєкту розрахована на 4 місяці, протягом яких передбачено 32 групові заходи та орієнтовно 48 годин індивідуальних консультацій для цільової аудиторії. Робота Майданчику «Зможемо» спрямована на проведення 8 групових занять (по 15 осіб) на різну тематику щомісяця та роботу консультативних пунктів (по 4 години кожний) тричі на місяць для проведення індивідуальних консультацій психологів, юристів, соціальних працівників для родин військовослужбовців.

Допомагати тим, хто захищає, – важливо! Тож запрошуємо всіх охочих долучитися до нашого великого та міцного кола підтримки. Давайте разом сприяти налагодженню системного та сталого партнерства родин військовослужбовців, бо ця підтримка є вкрай важливою та необхідною сьогодні. Взаємодіючи разом, ми зможемо багато зробити. Переконані, Майданчик «Зможемо» стане вагомим кроком на шляху покращення системи психосоціальної підтримки як родин військових, так і всього українського суспільства.

Слідкуйте за нашими оголошеннями, реєструйтеся на участь у різноманітних активностях, записуйтесь на індивідуальні консультації, поширюйте інформацію про цей простір підтримки серед родичів, знайомих, друзів! Не будьте байдужими!

Записатися на заходи проєкту, які відбудуться в листопаді, можна тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5FVZ6nz5Ia5FwTgJU6Gb4X6LGOPUF5NOG3KG4tajVMCEk2Q/viewform Попередня реєстрація на участь у роботі різних локацій допоможе нам якісно підготуватися до зустрічі з вами.

Більше анонсів на сторінці ГО «МОС «Новий час»: https://www.facebook.com/groups/1319801684831951

Додаткова інформація за телефоном: (097)828-44-28.