PDFДрук

У «Погляді» провели заняття до Дня книги рекордів Гіннеса

З нагоди Дня Книги рекордів Гіннеса, який відзначається 9 листопада, у дискусійному клубі «Погляд», що діє за співпраці Класичного коледжу СумДУ та БФ «Відень», був проведений захід на тему: «Книга рекордів Гіннеса. Внесок українців до кошику світових рекордів».

У якості глядачів до нього долучилися представники активів студентських груп коледжу.

Говорили про найбільш визначні досягнення українців на світовій арені, а також про саму книгу Гіннеса.

Вперше знаменитий бестселер побачив світ у 1955 році, відтоді минуло 68 років. Але й досі бажання встановити новий рекорд або побити вже існуючий не полишає людство. Учасники клубу розповіли аудиторії про історії неймовірних звершень, які постійно фіксуються в Книзі рекордів. Серед них чимало і досягнень українців. Так, наприклад, серед рекордсменів: український літак з найбільшою швидкістю, вантажопідйомністю та висотою польоту «Мрія», який, нажаль, у лютому 2022 року був знищений прямим попаданням ворожої ракети; шестиреакторна Запорізька АЕС з найбільшою потужністю, яка сьогодні контролюється ворогом; найдовший прапор України довжиною 2700м, розгорнутий до Дня Незалежності України в 2018 році; наймолодша волонтерка Марія Макєєва, яка своїм музичним виступом зібрала для потреб ЗСУ 35 тисяч гривень; найдовший український марафон «Пісня об’єднує нас», який тривав 110 хв без перерв і в якому пролунали 1807 пісень; найдовше читання творів Тараса Шевченка студентами та викладачами Острозької академії протягом 19 діб, ціла низка спортивних досягнень! І це далеко не повний перелік неймовірних звершень українців!

Приклад світових та вітчизняних рекордсменів викликав почуття гордості у студентської молоді за своїх співвітчизників. І, хто зна, можливо, колись хтось із них спробує втілити в життя і свої рекорди!