PDFДрук

Відкрите засідання наукових гуртків з нагоди Всесвітнього дня науки

10 листопада – Всесвітній день науки, який було започатковано на Генеральній конференції ЮНЕСКО в 2001 р. Здобувачі освіти Класичного фахового коледжу – це перспективні молоді науковці, які можуть опановувати основи наукової діяльності під час роботи в наукових гуртках.

Напередодні Всесвітнього дня науки, 09 листопада 2023 р., у коледжі відбулося спільне відкрите засідання наукових гуртків «Economics» та «Modern engineers». На цьому заході були присутні здобувачі освіти спеціальностей 073 Менеджмент (освітніх ступенів бакалавра, молодшого бакалавра та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра) та 133 Галузеве машинобудування (освітніх ступенів бакалавра, молодшого бакалавра).

Формат засідання – гостьова лекція з елементами тренінгу на тему: «Керівництво і лідерство. Стилі керівництва». Запрошеним спікером стала ПРИМАК Інна Миколаївна – старший викладач Київського фахового коледжу транспортної інфраструктури.

Менеджмент – це окремий науковий напрям зі своєю історією та методами досліджень. В умовах модернізації сучасного суспільства під впливом розвитку ринкових відносин особливої актуальності набуває проблема ефективного керівництва як засобу досягнення цілей організації (підприємства, установи). Менеджмент – це мистецтво досягати успіху через керівництво людьми. Кожний здобувач освіти в майбутньому або працюватиме під чиїмось керівництвом, або сам буде керівником певного рівня. Культура керівників визначається їхньою компетентністю, стилем керівництва, умінням приймати рішення, володінням мистецтвом спілкування, нормами ділової етики.

Під час засідання гуртківці отримали відповіді на такі запитання:

• у чому різниця між керівником та лідером?

• чому керівник – це не завжди лідер у колективі?

• які існують стилі керівництва?

• як оптимально вибудовувати взаємодію з керівниками різних типів?

• яким чином методи керівництва впливають на ефективність діяльності підприємств машинобудівної галузі?

Учасники мали можливість висловлювати власні ідеї та припущення, ділитися своїми спостереженнями та життєвим досвідом, дискутувати, вирішувати запропоновані спікером практичні ситуації та робити висновки щодо перспектив роботи у підпорядкуванні керівникам певного типу.

Атмосфера зустрічі та її змістовне наповнення сподобалися всім учасникам, а набуті знання і навички матимуть практичне застосування як під час навчання в коледжі, так і на робочому місці.

Щиро дякуємо пані Інні за цікаву та змістовну лекцію. Сподіваємося на подальшу співпрацю!