PDFДрук

Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація 1-го курсу до нових умов навчання»


9 листопада у Класичному фаховому коледжі СумДУ відбувся психолого-педагогічний консиліум, присвячений адаптації першокурсників до нових умов навчання. Практичний психолог коледжу Олена Юрченко ознайомила присутніх із загальними результатами дослідження адаптаційного процесу здобувачів освіти нового набору. Наставники 1 курсу надали психолого-педагогічні характеристики студентів своїх груп, доповіли про рівень навчальних досягнень студентів. Викладачі-предметники акцентували увагу на основних проблемних моментах навчання у студентів зі своїх дисциплін.

Під час консиліуму педагогічні працівники проаналізували можливі причини низької успішності у деяких здобувачів освіти, обговорили шляхи їх вирішення та необхідні заходи для покращення процесу адаптації, студентів, які потребують посиленої уваги. Заступники директора коледжу узагальнили інформацію консиліуму. Зауважили, що основними умовами успішної адаптації здобувачів освіти є створення безпечного та комфортного освітнього середовища, застосування особистісно-зорієнтованого підходу до студентів з боку педагогів, тісна співпраця коледжу зі здобувачами освіти та їхніми батьками.

Психолого-педагогічний консиліум забезпечує комплексний підхід до адаптації першокурсників, що допомагає їм успішно інтегруватися у життя коледжу та досягати академічного успіху.