PDFДрук

З нагоди Дня студента коледжани побували з екскурсійною поїздкою в Сумах


Напередодні Дня студента талановиті, розумні та активні представники студентської молоді Класичного коледжу СумДУ разом зі своїми наставниками та студентами інших освітніх закладів побували в м. Суми на екскурсії. Програма поїздки була насиченою, різноплановою та цікавою.

Першою зупинкою в Сумах був театр юного глядача. Неймовірно динамічний сюжет спектаклю під назвою «Таїна буття» розкрив перед глядацькою аудиторією невідомі сторінки особистого життя та кохання відомого українського поета та публіциста Івана Франка, показав конфлікт почуттів, душевні поривання та страждання. Потужна гра акторів  та спецефекти залишили у юних глядачів незабутні враження та емоції. На жаль, виклики військового часу не дали нам на повну насолодитися мистецтвом і додивитися виставу через затяжну тривогу. Але віримо, що по закінченні війни ми зможемо частіше відвідувати театр та доторкатися до прекрасного.

Наступною і найбільш тривалою зупинкою нашої поїздки став Сумський державний університет. Потужний механізм у складі найкращих вишів України – університет безперечно вразив своїми масштабами та особливою академічною атмосферою. У рамках екскурсії молодь відвідала декілька різних лабораторій радіотехнічного та наукового спрямування, де доторкнулася до світу винаходів та наукових досліджень.

Літературну спадщину України надійно зберігає найкраща серед українських вишів бібліотека. В ній панує особливий дух часу, який не стоїть на місці. В її стінах побували і наші екскурсанти. А ще побачили спортивний зал для гри у волейбол на піску. Саме на базі СумДУ він був збудований першим в Україні і тепер у ньому паралельно зі студентами періодично тренуються відомі українські чемпіони, готуючись до змагань світового та вітчизняного рівнів.

Приємним бонусом для студентів з Конотопа стали дві розважальні програми, які підготували для нас представники університету. Першою була репліка на відому телепередачу «Майстер-шеф», в ході якої учасники розділилися на три команди та змагалися у кулінарних навичках. Їхнім завданням було приготування м’ясного салату та правильне сервірування банкетного столу. По завершенні змагань учасники скуштували приготовлені страви та отримали в якості бонусу солодкий обідній десерт.

Позитивною та емоційною виявилась також і остання зупинка нашого екскурсійного туру – караоке-батл. В ігровій формі усі бажаючі, з яких були сформовані команди, долучилися до сценічного марафону, в ході якого демонстрували сучасний та народний український вокал, пробували себе у виконанні пісень іноземною, креативили, виконуючи завдання ведучих та заробляли оцінки, які за кожне виконане завдання їм ставили члени журі. Недаремно кажуть, що пісня – то наша зброя, тож співали із задоволенням, популяризуючи своє, українське!

Щиро вдячні за допомогу в організації поїздки для конотопської молоді до м. Суми відділу міської ради у справах молоді та спорту, а також Сумському державному університету за гостинність та невичерпний гейзер натхнення!

Під час війни молодь особливо потребує емоційного обміну, розширення меж свого світогляду та життєвих знань, які не завжди в достатній мірі діти отримують в аудиторіях. Зміна картинки навколо себе, можливість більше пізнавати, аналізувати та ділитися враженнями, безумовно, надихають та наповнюють життєвою енергією.