PDFДрук

Всепереможне слово Кобзаря

Нині, коли українці живуть майже два роки в умовах великої війни, як ніколи виникає потреба в духовних, перевірених часом дороговказах.

Перший етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувся 22 листопада в Класичному фаховому коледжі СумДУ, об’єднав шанувальників Кобзаревого слова та водночас став поштовхом для подальших роздумів над його заповітами. До участі в написанні конкурсних робіт долучилися 23 студенти першого та другого курсів.

Звісно, традиційним є питання щодо складності завдань. Відповідь є очевидною, адже навіть Шевченкові поезії для дитячого читання є глибокими – глибоко українськими, глибоко духовними.

Творчість Кобзаря крізь призму нашої, скропленої кров’ю захисників сучасності, – бездонна криниця, з якої українська молодь може зачерпнути українськості, віри та надії в Перемогу.

Побажаймо учасникам високих результатів та найголовніше – незламності на всіх життєвих стежинах. А безпристрасне журі вже працює над перевіркою конкурсних робіт.