PDFДрук

Особливості організації та проведення ігрових масових заходів: гостьова лекція для здобувачів коледжу

Одним із засобів досягнення поставлених перед фізичною культурою завдань є організація та проведення спортивно-масових заходів.

22 листопада 2023 р. для здобувачів освітнього ступеня молодшого бакалавра Класичного фахового коледжу спеціальностей 017 Фізична культура і спорт (освітньо-професійна програма «Фізична культура і спорт») та 015 Професійна освіта. Будівництво (освітньо-професійна програма «Професійна освіта. Будівництво та зварювання») відбулася гостьова лекція на тему «Технології організації та проведення ігрових масових заходів». Спікером був доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії та методики фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка РИБАЛКО Петро Федорович. Зустріч відбулася в онлайн-форматі.

Під час виступу Петро Федорович докладно пояснив студентам основні принципи організації ігрових масових заходів, охарактеризував їхні провідні види, проаналізував сучасні технології проведення, особливості планування та методи підготовки до масових спортивних заходів.

Наприкінці гостьової лекції спікер ще раз наголосив, що професійна підготовка майбутніх учителів фізичної культури сьогодні має бути зорієнтована не лише на здатність проводити уроки, а й на готовність до організації анімаційної та рекреаційно-дозвіллєвої діяльності.

Виступ лектора супроводжувався інформативною презентацією. У процесі дружнього спілкування він відповів на всі питання, які цікавили слухачів.

Дякуємо Петру Федоровичу за корисну інформацію та сподіваємося на подальшу співпрацю.