PDFДрук

Урок на виробництві – ще одна важлива сходинка до майбутньої професії

Уроки на виробництві – подія надважлива для сучасної освіти, адже саме вони сприяють кращому засвоєнню теоретичних знань у здобувачів освіти, посилюють практичну спрямованість освітнього процесу.

Цього разу урок на виробництві було проведено в межах освітніх компонентів «Технологія і організація будівельного виробництва» і «Планування міст та інфраструктура» в онлайн-режимі. До зустрічі долучилися здобувачі освіти та викладачі спеціальностей 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво та експлуатація будівель і споруд) та 015 Професійна освіта. Будівництво (освітньо-професійна програма «Професійна освіта. Будівництво та зварювання»).

Стейкхолдерами було надано фото- та відеоматеріали будівництва Київського кінологічного центру для утримання та розведення елітних собак, що будуть спеціалізуватися на пошуку зброї та вибухонебезпечних речовин (замовник – філія «Відомча воєнізована охорона» АТ «Укрзалізниця»). Наразі до охорони об’єктів Укрзалізниці в різних регіонах країни залучаються загалом 125 службових собак різних порід. Серед них – німецькі, бельгійські вівчарки та лабрадори. Новий кінологічний центр майбутніх чотирилапих співробітників АТ «Укрзалізниця» облаштований вольєрами відкритого та закритого типів з теплою підлогою, складами харчування, кухнею та службовими приміщеннями. Територію центру повністю облаштовано, проведено реконструкцію спеціальних приміщень відповідно до умов тримання тварин.

Здобувачі освіти були зацікавлені наданим матеріалом, ставили питання, дискутували.

Класичний фаховий коледж щиро вдячний за докладну професійну розповідь та надані матеріали начальнику виробничого структурного підрозділу «Конотопське територіальне управління» АТ «Українська залізниця» СИТНИКУ Я. В. та заступнику начальника дирекції філії БМЕС АТ «Укрзалізниця» ВСП «Київська дирекція» ПОВИДИШУ Ю. М.