PDFДрук

Будівельники нових споруд… Будівники майбутнього. У Класичному фаховому коледжі презентували відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування»

В Україні, попри воєнний стан, постійно тривають процеси як будівництва будівель і споруд, так і їх ремонтування, тому поле для діяльності кваліфікованих будівельників просто величезне. Сьогодні спостерігається значний інтерес з боку роботодавців до молодих спеціалістів, які мають будівельний фах. Саме на це є запит сучасності.

Класичний коледж Сумського державного університету готує конкурентоспроможних фахівців будівельних та інженерних спеціальностей. У цьому переконалися ті, хто 25 листопада 2023 р. завітав до нашого освітнього закладу на презентацію відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування».

На початку зустрічі завідувач відділення Людмила БАНДУРКА розповіла про основні напрямки роботи відділення; детально зупинилася на освітньо-професійних програмах – «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» (спеціальність 192 Будівництво та цивільна інженерія) та «Землевпорядкування» (спеціальність 193 Геодезія та землеустрій). Також Людмила Вікторівна ознайомила присутніх із матеріально-технічною базою відділення, програмним забезпеченням, назвала підприємства, на яких здобувачі освіти проходять виробничу практику, а також заклади вищої освіти, у яких випускники відділення мають можливість продовжити навчання; розповіла про умови вступу. Людмила Вікторівна вкотре наголосила, що «будувати – це створювати нову цивілізацію. Наше відділення зацікавлене в кожному своєму студентові. Ми реагуємо на мінливість світу та точно знаємо, що цікавить сучасних роботодавців і дає гарантії на успіх як у здобутті освіти, так і в працевлаштуванні. Тому запрошую до нашої коледжанської родини».

САХНЮК Юлія, викладач відділення та завідувач секції будівництва та експлуатації будівель і споруд, ознайомила майбутніх студентів з їхньою потенційною можливістю в майбутньому самостійно формувати індивідуальну освітню траєкторію шляхом обрання вибіркових дисциплін. Юлія Вікторівна наголосила на перспективах неформальної освіти здобувачів коледжу.

Присутні також мали можливість ознайомитися більш детально з освітньо-професійною програмою «Землевпорядкування». Викладачі відділення Тамара ЗАБОЛОТНЯ і Руслана КУЗЬКО презентували спеціальність 193 Геодезія та землеустрій, яка є відносно новою в нашому освітньому закладі, але вже надзвичайно популярною серед абітурієнтів. Вони наголосили, що землевпорядкування – це сумлінне обліковування та вартування наших земельних ресурсів. Будь-які дії із землею вимагають оформлення, виконання великого обсягу різних робіт, починаючи від вимірювання земельних ділянок, розробки технічної і проєктної документації та відповідного правового оформлення, тому держава потребує висококваліфікованих землевпорядників. Тамара Миколаївна та Руслана Вікторівна назвали посади, на яких можуть працювати майбутні землевпорядники, розповіли про навчальну практику, освітні компоненти, програмне забезпечення. Найбільшу цікавість у присутніх викликало знайомство з геодезичними приладами – теодолітом і нівеліром.

Викладач відділення Світлана РУДИЦЯ презентувала нестандартні архітектурні рішення в будівництві, розповіла про висотні будівлі, досягнення архітектури, застосування новітніх матеріалів, про взаємодію будівництва й архітектурних удосконалень.

Наталія ГУЦ, викладач відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування», звернула увагу присутніх на тому, що здобувачі освіти будуть вчитися робити курсове проєктування, що є основною частиною майбутнього дипломного проєкту будівельників, та зазначила, що для цього вони зможуть користуватися сучасним програмним забезпеченням, зокрема AutoCAD.

Попри складні часи, Класичний фаховий коледж продовжує жити та працювати, готуючи професіоналів своєї справи. Він залишається потужним центром креативних ідей та інноваційних рішень у будівельній та землевпорядній галузях, що відкриває реальні професійні перспективи.

Зробіть свій перший крок до якісної освіти!