PDFДрук

У «Погляді» говорили на тему жіночого здоров’я

Про статеві стосунки в підлітковому віці, репродуктивне здоров’я, засоби контрацепції, ранню вагітність, хвороби, що передаються статевим шляхом юним учасницям дискусійного клубу «Погляд» (БФ «Відень»/КФК СумДУ) розповіла акушер-гінеколог пологового відділення ЦРЛ, гінеколог підліткового кабінету, лікар УЗД Інна Савченко.

У ранньому віці дівчаткам важливо мати потрібну і головне достовірну інформацію про міжстатеві стосунки та способи збереження свого жіночого здоров’я, аби не стати заручницями неприємних життєвих ситуацій, бути в курсі фізіологічних змін організму в період дорослішання, розуміти наслідки незахищених сексуальних стосунків, а також переривання вагітності в ранньому та дорослому віці.

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІД, тож під час зустрічі торкнулися і цієї теми з метою підвищення обізнаності дівчат з цього питання та нагадування, що ця хвороба і досі існує.

На всі свої питання дівчатка отримали вичерпні відповіді. Тож нехай отримані знання додадуть їм упевненості в собі, стануть надійним щитом від можливих помилок у майбутньому та допоможуть бути здоровими й коханими.