PDFДрук

Вечорниці на Андрія

Цього тижня у Класичному коледжі СумДУ відбулися Андріївські вечорниці, проведення яких вже стало хорошою традицією в нашому закладі. Під час заходу учасники доторкнулися до минулого, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія. Творчим організатором проведення Андріївських вечорниць стала викладач української мови та літератури Валентина Чернушенко, а її помічниками - класний керівник та активна студентська молодь групи №3 відділення «Технічних систем та управління».

Доторкнувшись до історії, культури, традицій і звичаїв українського народу, побачивши їхню первинну красу, учасникам вдалось поринути в ту атмосферу свята, яка не підвладна плину часу та зміні поколінь. Завдяки інтер’єру сільської хати, тематичним костюмам, предметам побуту та оберегам старовинної української сім’ї, скомпонованим в етнографічну композицію, учасники заходу повернулися у староукраїнські часи та відтворили, як на Андрія дівчата та хлопці влаштовували молодіжні гуляння. Веселі забави, душевні розмови, щирий сміх, смачні традиційні українські частування та дружня атмосфера залишили незабутні враження і теплі спогади у серці кожного.

Щиро вдячні учасникам за підтримку традицій. Українська молодь повинна розвиватися, тим більше у такий важкий час, який ми переживаємо сьогодні. Допоки ми бережемо цю невичерпну скарбницю нашої історії та культури, доти живе наша нація! Віримо, що з таким молодим поколінням у нас - світле майбутнє!