PDFДрук

Студентам коледжу розповіли про проблему гендерно зумовленого насильства

Заступниця начальника відділу превенції Вікторія Ріпа спільно з представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства Конотопського району у рамках Всеукраїнської акції "16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства" провели інформаційну зустріч зі здобувачами освіти Класичного фахового коледжу СумДУ, на якій презентували соціальний проєкт, ініційований Міністерством внутрішніх справ – «Річ у тім 2.0».

Виступаючі говорили зі здобувачами освіти про важливість підняття такої теми як насильство в сім‘ї, розказали, які є види домашнього насильства та яким чином воно проявляється, роз’яснили, яка відповідальність передбачена за вчинення протиправних діянь такого характеру. Також роздали молоді тематичні буклети, в яких зазначені телефони, за якими можна звернутись по допомогу.

Головною метою проєкту «Річ у тім 2.0» є привернення уваги суспільства до проблеми подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми. Всі бажаючи могли просканувати QR-код, зображений на тематичних плакатах та переглянути відеоролики, в яких висвітлено реальні історії життя, де мало місце домашнє насильство.