PDFДрук

День Миколая у Класичному коледжі СумДУ

У День святого Миколая, який за новим календарем відзначається 6 грудня, у безпечному молодіжному просторі Класичного коледжу СумДУ відбулась театралізована вистава «Зимова казка святого Миколая».

Глядачами заходу стали дітки – вихованці благодійних фондів «Відень» та «Серця любові, центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Конотопської міської ради, діти з родин військовослужбовців, а також діти працівників коледжу. У цей непростий і буремний час війни малечі, як ніколи, хочеться вірити в казку, у перемогу добра над злом, і в те, що добрий захисник дітей – святий Миколай – убереже їх від лиха, подарує мир та щедро обдарує чемних і слухняних діток України своїми солодкими дарунками.

Маленькі глядачі з головою поринули у світ казки: разом з героями долали непросту і сповнену перешкод дорогу до Миколая, грали в ігри та розгадували загадки, долучалися до динамічних веселих музичних руханок, співали й танцювали, вболівали за учасників дійства і, зрештою, таки зустрілися з Миколаєм та почули від нього довгоочікуване привітання.

Акторами вистави стали студенти - учасники дискусійного клубу «Погляд», що діє за співпраці БФ «Відень» та КФК СумДУ. Хлопці та дівчата відповідально і наполегливо готувалися до вистави, для багатьох із них це був дебютний виступ у великому дійстві, але всі впоралися і показали майстерну гру та подарували справжні незабутні емоції маленьким глядачам.

Яскравості та святковості додали виступи учасників вокальної студії «Елегія» та хореографічного клубу «Artez» - присутні у залі дітки співали і танцювали разом з юними артистами.

Щиро вдячні за допомогу у створенні акторських образів казки Центру дитячої та юнацької творчості та місцевій студії організації дитячих свят «Funny day», керівниці клубу «Made In Ukraine» Ользі Соболевій, а також керівнику клубу вокально-інструментальної гри Ігорю Коломійченку – за музичний супровід та професійний звукозапис.

Також під час святкового заходу була проведена благодійна акція «Миколая зустрічаєм – ЗСУ допомагаєм!», в рамках якої усі бажаючі могли залишити свої донати для підтримки військових та розписати прапор для наших захисників. До акції долучилися не лише глядачі святкової вистави, а й колектив студентів та викладачів закладу.

Вітаємо усіх з початком циклу зимових свят! Шануємо свої багатовікові традиції, молимося за мир в Україні, проявляймо доброту і підтримку по відношенню до тих, хто поряд, і не забуваємо про тих, завдяки кому маємо можливість радіти кожному новому дню!