PDFДрук

Викладачі коледжу обговорили викладання суспільних дисциплін в умовах воєнного стану: онлайн-засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін і правових знань

07 грудня, відповідно до плану роботи обласних методичних об’єднань ЗФПО Сумської області, відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін і правових знань з теми: «Викладання суспільних дисциплін в умовах воєнного стану, формування рис та якостей українця-переможця». Активну участь у цій зустрічі взяли і викладачі Класичного фахового коледжу Олександр ЄВТУШЕНКО та Віктор ГЛИБЧЕНКО.

Під час засідання було розглянуто такі важливі питання:

• «Сучасні концепції викладання суспільних дисциплін в умовах війни та методи формування рис та якостей громадянина як справжнього патріота України» (спікер – КОБЗАР Михайло Іванович, викладач-методист Лебединського фахового коледжу імені професора М. І. Ситенка);

• «Використання інноваційних технологій для формування предметно-історичних компетентностей здобувачів фахової передвищої освіти» (спікер – МОЦАК Світлана Іванівна, завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін, кандидат педагогічних наук, доцент СумДПУ імені А. С. Макаренка);

• «Національно-патріотичне виховання студентської молоді в умовах агресії російської федерація як невід’ємний чинник розвитку національної свідомості та громадянської активності» (спікер – ЩЕРБАК Світлана Олексіївна, заступник директора з виховної роботи, старший викладач Машинобудівного фахового коледжу СумДУ).

Також для учасників онлайн-засідання кандидат педагогічних наук, доцент кафедри кібернетики та інформатики СНАУ РУДЕНКО Юлія Олександрівна провела цікавий тренінг «Інформаційна гігієна. Як досягти гармонії у споживанні інформації».

Дякуємо всім присутнім та організаторам за обговорення актуальних на сьогодні питань, обмін досвідом та ідеями. Такі зустрічі потрібні. У країні триває війна, тому освітній процес вимагає нових підходів до викладання суспільних дисциплін та національно-патріотичного виховання молоді.

Пам’ятаймо слова В’ячеслава (Вацлава-Вікентія) Казимировича ЛИПИНСЬКОГО, відомого історика, соціолога, публіциста, громадського і політичного діяча, основоположника державницького напряму в українській історіографії: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо , і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути».

Разом – до Перемоги!