PDFДрук

Відбулось грудневе методоб’єднання класних керівників

13 грудня наставники академічних груп Класичного коледжу СумДУ під головуванням заступника директора з виховної роботи Юлії Бібік зібралися на крайнє у І семестрі засідання методичного об’єднання. Основна тема, на яку говорили цього разу, - суїцидальна поведінка здобувачів освіти та організація профілактичної роботи педагогів для її попередження. Методичні рекомендації з цього приводу надала практична психологиня закладу Олена Юрченко.

У ході зустрічі також проаналізували роботу класних керівників з академічними групами в першому півріччі навчального року, обговорили сильні та слабкі сторони в роботі, перспективи оптимізації роботи з групою в умовах змішаного (очного-дистанційного) навчання.

Варто зазначити, що І семестр був досить продуктивним як для студентів, так і для їхніх наставників у плані змістовності. Так, протягом вересня-грудня 2023 року була проведена низка заходів національно-патріотичного, просвітницького, інформаційно-пізнавального характеру: акції, флешмоби, тематичні виставки та тижні, екскурсії містом та до міських музеїв, національно-патріотичні вишколи. Здобувачі освіти долучалися до збору макулатури, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, благодійного ярмарку до Дня захисників і захисниць України, групового перегляду українських кінострічок у місцевому кінотеатрі тощо.

Демонструючи свою активну громадянську позицію, студенти взяли активну участь у виборах Президента студентського парламенту та студентської профспілки, були глядачами на заходах, де презентувалися книги «Місто Конотоп у матеріалах Генерального опису Лівобережної України 1765–1769 р.р. Козацька старшина та духовенство» та збірки поезій місцевого педагога, журналіста Анатолія ОЛЕХА «Конотопські куми тримають оборону».

На просвітницько-інформаційних заходах, присвячених наданню першої домедичної допомоги, мінній безпеці, запобіганню насильству, збереженню жіночого репродуктивного здоров’я та міжстатевим стосункам, побували представники студентської спільноти різних курсів та спеціальностей.

З нагоди Дня студента краща та найактивніша молодь закладу була відзначена не лише грамотами, а й екскурсійною поїздкою до м. Суми, де подивилася виставу в театрі та взяла участь у прекрасних активностях, які підготували наші колеги з Сумського державного університету.

Протягом семестру здобувачі освіти із задоволенням долучалися і до пізнавально-розважальних заходів, присвячених Дню працівників освіти, Дню Миколая, взяли участь в Андріївських вечорницях.

Насправді неможливо перерахувати весь перелік роботи, проведеної зі студентством, у невеличкому дописі. Як і не можна вмістити життя в один чемодан… Дякуємо кожному педагогу, наставнику групи, хто береться за класне керівництво і віддає дітям частину свого серця, насичує їхнє позанавчальне життя сенсом і добрими справами, виховує і згуртовує, веде за собою і просто любить – свою роботу і дітей, для яких став на час навчання в коледжі надійною опорою, порадником, натхненником. Шановні класні керівники, дякуємо за вашу працю! З прийдешніми різдвяно-новорічними святами вас! Миру, щастя і здоров’я!