PDFДрук

Мешканці Конотопської громади і науковці крокують до Перемоги: представники коледжу взяли участь у воркшопі щодо процесів відновлення

18 грудня 2023 р. у Конотопському міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир» відбувся воркшоп «Залучення мешканців Конотопської громади до планування процесів відновлення: інструменти, етапи, інноваційний підхід» за участі модераторів, експерток Фундації Pauci, Тетяни ТАТАРІНОЇ та Катерини ГАЛКІНОЇ. На зустріч були запрошені представники органів місцевого самоврядування, робочої групи з розробки Програми комплексного відновлення Конотопської громади, громадських організацій, ОСББ, ОСН та місцевого бізнесу, активні жителі Конотопської громади, представники наукової та експертної спільноти.

Активну участь у воркшопі взяли і представники Класичного коледжу СумДУ – науковці й активна студентська молодь.

Під час заходу присутні були залучені до проведення SWOT-аналізу в розрізі інструментів громадської участі для визначення партисипативного потенціалу громади, а також до «мозкового штурму» – яке питання в контексті планування відновлення та розвитку громади в середньостроковій перспективі потребує глибокого обговорення з громадськістю? Активна дискусія дозволила глибоко проаналізувати переваги і недоліки інструментів громадської участі, визначити можливості і загрози їх використання.

Впевнені, що лише колективні зусилля громади, органів місцевого самоврядування та наукової спільноти допоможуть не лише відновити, але й збільшити потенціал Конотопської громади.